Docenten

Laat ik mezelf eerst eens voorstellen.

Ik ben Peter de Moor (1976), HBO gediplomeerd natuurgeneeskundige. Ik woon in Woensdrecht, samen met mijn vrouw en zoon.

De naam van mijn praktijk “Bewust Holistisch” is niet zo maar willekeurig gekozen. Na jarenlang met een behoorlijk overgewicht en de nodige ziektes zoals astma, chronische bronchitis, hooikoorts, gewrichtspijnen en de nodige voedselallergieën rondgelopen te hebben werd het hoog tijd om hier iets aan te gaan doen. Altijd met vermoeidheidsklachten, niet te stoppen honger en een arsenaal aan farmaceutische medicijnen in gebruik was nou niet echt het ideale recept om in goede gezondheid oud te worden. Hier moest ik iets aan gaan doen van mezelf, maar nog meer medicijnen gaan gebruiken was voor mij geen optie. Dit moest anders kunnen dacht ik. Een gezonde levensstijl begon mijn interesse te krijgen en door heel bewust in het leven te gaan staan werd deze interesse vanzelf een hobby want ik ging experimenteren met gezonde voeding in plaats van alles wat uit een fabriek komt in de vorm van kant-en-klare pakjes en zakjesmaaltijden. Ik begon me te verdiepen in alles wat in ons eten gestopt wordt in de vorm van E-nummers om het er maar aantrekkelijker uit te laten zien, smaken, langer houdbaar te laten zijn en het een mooi kleurtje te geven. Toen kwam ik er achter dat ik in de medische toestand gekomen was door alles wat via mijn mond in mijn lichaam terecht kwam.

Mijn leefpatroon veranderde van onbewust ongezond naar bewust gezond. Wat er vervolgens gebeurde was dat ik veel overgewicht kwijtraakte en mijn lichaam kwam in balans. Vermoeidheid maakte plaats voor een vitaal en gezond gevoel. Mijn astma, bronchitis en hooikoorts verdwenen. Ik kon zonder medicijnen door het leven gaan. Dit vergrootte mijn interesse nog meer en de hobby werd een ware passie. Hier moest ik meer mee gaan doen. Bewust in het leven gaan staan betekende naast het in orde krijgen van mijn fysieke lichaam ook mentaal sterk worden en ontdekken tot welke mooie, krachtige dingen een mens in staat is. Dit resulteerde in de opleiding tot holistisch-energetisch therapeut. Ook het vertrouwen in het zelf herstellend vermogen van het menselijk lichaam met hulp van de natuur werd voor mij steeds normaler. Om deze reden ben ik reguliere medische kennis op HBO niveau volgens de westerse geneeskunde gaan studeren. Orthomoleculaire geneeskunde was hierna voor mij een logisch vervolg. Dit is de leer van wat het menselijk lichaam nodig heeft om in optimale gezondheid te kunnen verkeren zodat chronische ziektes zoals de ziekte van Crohn, Coeliakie, chronische ontstekingsziekten, diabetes en nog vele andere ziektebeelden op natuurlijke wijzen kunnen genezen. Ook heb ik een Rayonex PS1000 Polar bioresonantie apparaat aangeschaft zodat het genezingsproces ook ingezet kan worden volgens de trillingsgeneeskunde volgens Paul Schmidt.